Verbetert luteïne het gezichtsvermogen?

Wat is luteïne? Luteïne is een krachtig pigment dat van nature voorkomt in bladgroenten. Het wordt echter niet in voldoende hoeveelheden in ons voedsel aangetroffen. Een gezond dieet is essentieel voor de opname van luteïne. Een dagelijkse portie boerenkool bevat 22 milligram luteïne. Zijn antioxiderende werking is indrukwekkend. Het bestrijdt de effecten van vrije radicalen, beschermt het netvlies en vermindert ontstekingen in de hersenen en het oog. Bovendien is het in verband gebracht met een verbeterde stemming, cognitieve functie en geheugen. Luteïne heeft verschillende positieve effecten, maar op deze voordelen mag niet worden vertrouwd zonder een arts te raadplegen. Bovendien kan een supplement gunstig zijn voor mensen met bepaalde oogziekten of spijsverteringsstoornissen, rokers en postmenopauzale vrouwen. Luteïnesupplementen worden verkocht in de vorm van zachte gelcapsules en zijn overal verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en online.

Onderzoek heeft een hoge inname van luteïne en bloedspiegels gekoppeld aan een verbeterde cardiovasculaire gezondheid. Aangenomen wordt dat dit te wijten is aan de ontstekingsremmende eigenschappen van luteïne. De dagelijkse suppletie van luteïne is in verband gebracht met verlaagde cholesterolwaarden en triglyceridenspiegels, twee bekende risicofactoren voor hartaandoeningen. Sommige onderzoeken hebben echter geen correlatie kunnen detecteren en verdere studies zijn nodig om de rol ervan in de gezondheid van het hart beter te begrijpen.

Natuurlijk goudsbloem extract poeder luteïne zeaxanthine bulk leverancier

Onderzoek heeft aangetoond dat voedingssupplementen van luteïne kunnen beschermen tegen kanker. Recente studies aan de University of Southern California suggereren dat een lage inname van luteïne verband houdt met de verdikking van de slagaderwanden, wat kan leiden tot arteriosclerose en verstopping van de halsslagaders, wat kan leiden tot hartaanvallen en beroertes. Daarentegen hadden mensen met de hoogste inname van luteïne minder kans op het ontwikkelen van het metabool syndroom en hadden ze minder kans om de ziekte te ontwikkelen.

Naast zijn rol in de gezondheid van het oog, is luteïne ook een belangrijke antioxidant. Het kan de progressie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie voorkomen en het ontstaan ​​van andere oogaandoeningen helpen vertragen. Studies hebben ook aangetoond dat luteïnesupplementen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kunnen voorkomen, een van de belangrijkste oorzaken van verlies van gezichtsvermogen en blindheid. Bovendien kunnen ze het risico op cataract verminderen.

Onderzoekers hebben een hoge inname van zeaxanthine en luteïne gekoppeld aan een lager risico op cataract. Van deze voedingsstoffen wordt ook aangenomen dat ze het netvlies beschermen tegen schade veroorzaakt door blauw licht van digitale apparaten. Ze zijn zelfs in verband gebracht met een omgekeerd verband tussen de incidentie van cataracten en de inname via de voeding. En de voordelen van luteïne en zeaxanthine gaan veel verder dan de gezondheid van het oog. Ze kunnen het netvlies helpen beschermen tegen leeftijdsgebonden maculaire degeneratie.

De voordelen van luteïne en zeaxanthine gaan vaak gepaard. Studies hebben aangetoond dat het nemen van supplementen die zeaxanthine en luteïne bevatten in een dosering van één tot twee milligram per dag gezondheidsvoordelen heeft. Er moet echter worden opgemerkt dat hoge doses luteïne de progressie van maculaire degeneratie kunnen vertragen en het gezichtsvermogen bij mensen in een vroeg stadium kunnen behouden. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of deze voordelen de risico's waard zijn.

Natuurlijk goudsbloem extract poeder luteïne zeaxanthine bulk leverancier

Naast het helpen voorkomen van oogaandoeningen, kan luteïne ook oxidatieve schade voorkomen die bijdraagt ​​aan veroudering. Ontsteking en oxidatieve stress zijn gekoppeld aan verschillende oogaandoeningen, waaronder staar, leeftijdsgebonden verlies van gezichtsvermogen en oogziekten. Bovendien kan luteïne hartaandoeningen en diabetes type 2 voorkomen. Als je zwanger bent, is het een goed idee om luteïne aan te vullen met een vitamine- of mineralensupplement.

Riotto legt zich al meer dan 12 jaar toe op plantenextracten en voedingsingrediënten. We hebben specificatieproducten en kunnen ook voldoen aan de behoeften van klanten volgens maatwerk met een concurrerende prijs. Onze fabriek kan ook productcertificaten en testrapporten verstrekken. Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van luteïnepoeder, bent u hier aan het juiste adres, neem dan gerust contact met ons op via [e-mail beveiligd]

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je de discussie?
Voel je vrij om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.