Wat is rosmarinus officinalis bloem- en bladextract?

Dit kruid wordt in veel cosmetische producten gebruikt. Het is naar verluidt te vinden in ten minste 32 verschillende formules. Van deze producten zijn de meest gebruikte deodorants en tandpasta. Er zijn echter ook andere soorten rozemarijnextract die vaak in cosmetica worden gebruikt. U vindt bijvoorbeeld rozemarijnolie of extract in uw favoriete deodorant.

In onderzoeksstudies heeft rosmarinus officinalis L.-extract een antimutageen potentieel. In vivo verminderde het het aantal MNPCE's niet. Topische toepassing van het kruid verminderde huidtumoren bij muizen. Het extract verminderde tumoren in vergelijking met de controlegroep, waar muizen DMBA, TPA en crotonolie kregen.

Dit kruid heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen. Het remt door cyclofosfamide geïnduceerde hepatotoxiciteit. Bovendien is het bekend dat het een hoge antioxidantactiviteit heeft en als therapeutisch middel kan worden gebruikt. Het is echter niet duidelijk hoe het precies werkt. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat dit kruid de door cyclofosfamide geïnduceerde hepatotoxiciteit bij muizen kan remmen.

Sommige studies hebben enkele gevallen van allergische reacties op R officinalis gevonden. Sommige onderzoeken gebruikten photopatch-tests, die een grotere mate van gevoeligheid aan het licht brachten. Sommigen evalueerden ook de effecten van carnosol, dat niet-toxisch bleek te zijn bij concentraties van 0.1% en 1.0%. Ondanks deze bevindingen is R officinalis GRAS, maar er is meer onderzoek nodig om te bepalen of het veilig is voor lokaal gebruik.

Er zijn enkele onderzoeken gedaan naar van rosmarinus officinalis (rozemarijn) afgeleide ingrediënten in cosmetische producten. De meest gerapporteerde functie van deze ingrediënten is als huidverzorgende middelen en geuringrediënten. De samenstelling van deze ingrediënten in cosmetica kan echter meerdere plantaardige ingrediënten bevatten. Samenstellers moeten zich bewust zijn van bestanddelen en vermijden dat ze worden geïntroduceerd op niveaus die potentieel gevaarlijk zijn voor de consument. Goede productiepraktijken zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat dit kruid veilig kan worden gebruikt.

Ondanks zijn geneeskrachtige werking wordt R. officinalis nog niet veel gebruikt. Hoewel de geneeskrachtige eigenschappen zijn onderzocht, hebben een groeiend aantal onderzoeken zich gericht op de essentiële olie. Naast flavonoïden bevat rozemarijn rozemarijnzuur, een fenolische verbinding die structureel is afgeleid van carnosinezuur. Deze verbindingen zijn grotendeels verantwoordelijk voor de farmacologische activiteiten van rozemarijn.

Beton Nutrition Corporation is een professionele fabrikant en leverancier van plantenextracten en voedingsingrediënten uit China en is al meer dan 11 jaar actief op dit gebied. Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van rosmarinus officinalis poeder, bent u hier aan het juiste adres, neem dan contact op met [e-mail beveiligd] voor verdere discussie.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je de discussie?
Voel je vrij om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.