Wat is acetaat gossypol?

Acetaat gossypol is een natuurlijk product waarvan is aangetoond dat het onvruchtbaarheid veroorzaakt bij cavia's en mensen. Gossypol bindt aan de Bcl-xL- en Bcl-2-eiwitten en heeft een Kis van 0.5-0.6 mM. In een onderzoek naar gossypol veroorzaakte het medicijn een significante vermindering van de grootte van hypofysecellen, degranulatie en hypertrofie. De hypofysecellen van de rat vertoonden een progressieve regressie en gonosomatische indices van de geslachtsaccessoire-klieren waren verminderd. De diameter van de tubulus seminiferi nam significant af bij toediening van acetaat gossypol. Acetaat gossypol verminderde ook het aantal Sertoli-cellen.

Acetaat gossypol remt de groei van Raji-cellen en induceert apoptose. Bovendien zorgt het medicijn ervoor dat de celcyclus stopt bij de G0/G1-fase en caspase-3 activeert. Een flowcytometriestudie toonde aan dat gossypolacetaat de expressie van het Bcl-2-eiwit verminderde. De effecten op de Raji-cellijn waren vergelijkbaar met die bij muizen.

Verdere studies zijn nodig om de biologische effecten van gossypol te bepalen. Naast het induceren van apoptose, remt het ook de activiteit van telomerase. Gossypol moduleert ook c-Myc en Akt, twee eiwitten die apoptose reguleren. Het remt ook de NF-kappaB-activiteit, wat het mechanisme kan verklaren waarmee gossypol apoptose induceert.

Gossypol-acetaat is een natuurlijke verbinding die wordt geïsoleerd uit de katoenplant. Het actieve bestanddeel is goed voor ongeveer 1.5% van het gewicht van het katoenzaad. Het wordt voornamelijk gebruikt als medicijn en helpt de spermatogenese onder controle te houden bij zowel mannelijke als vrouwelijke soorten. Het heeft een antitumoractiviteit en is effectief gebleken bij kankers van de blaas en de bijnierschors. Gossypol wordt ook gebruikt als anticonceptiemiddel voor mannen.

Het medicijn gossypol-acetaat is een oraal biologisch beschikbaar solvaat van gossypol. Het bindt aan de hydrofobe oppervlaktebindingsgroef BH3 van anti-apoptotische eiwitten en remt de proliferatie van tumorcellen. Het heeft een verscheidenheid aan anti-tumor eigenschappen en wordt onderzocht op zijn werkzaamheid als een enkelvoudig middel voor multipel myeloom.

Onderzoek naar gossypol-acetaat onthult dat het apoptose induceert in primair gekweekte ALL- en CLL-cellen. Het heeft ook een synergetisch effect met dexamethason en remt de groei van zowel Raji als mononucleaire cellen. Verder beïnvloedt gossypol-acetaat de overlevingskans van Raji-cellen. De verbinding is ook effectief in het remmen van Raji-cellen, maar is minder effectief tegen B-celkankers.

Riotto legt zich al meer dan 12 jaar toe op plantenextracten en voedingsingrediënten. We hebben specificatieproducten en kunnen ook voldoen aan de behoeften van klanten volgens maatwerk met een concurrerende prijs. Onze fabriek kan ook productcertificaten en testrapporten verstrekken. Als u op zoek bent naar een betrouwbare leverancier van acetaatgossypol, bent u hier aan het juiste adres, neem dan gerust contact met ons op via [e-mail beveiligd]

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wil je de discussie?
Voel je vrij om bij te dragen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.